אמונה מגבילה #2 – "זה בסדר אם אני נכנסת לחובות / מבזבזת יותר מידי על הילדים – גם כך הם סובלים אז איך אמנע מהם דברים?"
אישה אחת אמרה לי:
"יש לי חוב בסך 40,000 ש"ח שאני לא מצליחה להתנער ממנו. נכנסתי אליו בשנה שעברה כששילמתי על החתונה של בני. מה הייתי אמורה לעשות ?! אני אמא חד הורית!"
אני יכולה להבין מדוע את רוצה לתת לילדך את כל היתרונות בעולם. במקרה זה, לשלוח אותו ואת אשתו החדשה והחביבה לעולם עם חתונה יפה. אך יסודות ניהול כספים חלים על כולם ובמיוחד עלינו החד הוריות: השקיעו בתבונה. אל תממני שום דבר שאינו השקעה (בית, חינוך).
חתונה של ילד אינו יוצא מן הכלל. את לא מקבלת פס רק בגלל שאת מוציאה כסף על הילד שלך. ואת בטח לא מקבלת הקלות כי את חד הורית! להיפך, יש לך אחריות רבה יותר להיות חכמה כלכלית: ללא משכורת נוספת של בן זוג שתוכלי לבנות עליו במקרה חירום פיננסי, מה שאת עושה בפועל זה מגדילה את הסיכון ליפול כנטל על ילדייך בהמשך הדרך. היום את מרגישה שאת עוזרת להם, כאשר בפועל בטווח הארוך את פוגעת בהם. שאלו את בנכם – ואולי בעצם את כלתכם – "מה אתם מעדיפים? חתונה גדולה היום? או שאולי אוכל לגור איתכם, בהמשך הדרך, למשהו כמו עשור?…"
ממש, ממש לא.
לעתים קרובות אני שומעת על נשים הנושאות על גבן חובות גדולים אשר חיות ללא חסכונות או תוכניות לפרישה, אך קונות לילדיהן אינסוף צעצועים, חופשות, בגדים או ארוחות בחוץ.
אולי הן מתרצות את ההוצאות כך: הילדים שלי סובלים כל כך כי הם חיים "בבית הרוס" / אבא שלהם לא בסביבה / הם עברו כל כך הרבה עם הגירושין, לפחות אפצה אותם שיקבלו כל מה שירצו, הם סבלו מספיק…
אז הנה מה שמגיע לילדים:
- בטחון
- אהבה
- חיבוק
- אוכל בריא
- הערכה
- ו…. דוגמה אישית
למרות שאנחנו כולנו יודעות זאת, אמהות חד הוריות רבות מעמידות בסדר העדיפות שלהם רכישות רבות עבור על ידיהן על חשבון חסכון והשקעות ארוכות טווח עבורם.
הנה העניין: אם ההחלטות הכספיות שלך נעשות מתוך מקום של אשמה, זו התחלה גרועה. אם את נכנסת לחובות, משקיעה יותר מדי בחופשות, בוחרת משכנתא שאת לא יכול להרשות לעצמך, כולכם, את והילדים שלך, נמצאים בסכנה כלכלית.
כן, הילדים שלכם אולי התרגשו מהסוני פליישטיישן ביום ההולדת האחרון או התלהבו מהנופש בהכל כלול בטורקיה, אבל יש להם גם אמא שנמצאת במצב של לחץ ומתח תמידי.
כאשר אימהות חשות המומות מכסף, הן יטו לקבל החלטות גרועות, כגון:
- ישארו בעבודות אומללות או בעלות שכר נמוך מכיוון שהם חוששות לקחת סיכונים.
- יצאו, יעברו לגור או יתחתנו עם הגברים הלא נכונים – גם אם הם אכן עוזרים לשלם את שכר הדירה.
- ימשיכו לבחור את ההנאה קצרת הטווח, החומרית (מתנות, ארוחות במסעדות, בגדים חדשים), על פני ביטחון כלכלי לטווח ארוך, כמו חסכון קבוע והשקעה.
- ו… סביר להניח כי יהפכו למעמסה על ילדיהם לעת זקנה.
איך תוכלי ליישר את הרגלי הכסף שלך עם הערכים שלך – ולשבור את תפיסת העולם של אם חד הורית מסכנה?
הנה מה שאנחנו יכולים ללמוד מהמדע על אושר: אינסוף מחקרים מצאו כי חוויות, קשר רגשי וביטחון פיננסי הם אלה התורמים לרווחתנו. תחושה של קהילה, בילוי עם אנשים שאנחנו אוהבים, תרומה לנזקקים ותחושות של הכרת תודה הם המפתח לאושר אמיתי ולסיפוק.
חובות כספיים יוצרים לחץ, דיכאון, בעיות במערכת יחסים ובמקרים רבים אף להתעללות.
מה הערכים והאמונות שלך לגבי כסף?
- האם את באמת מאמינה שכסף קונה אושר?
- עד כמה חשובים לך החפצים שבחייך?
- מה היית רוצה ללמד את ילדיך על כסף?
- האם זה מה שאת מלמדת אותם?
- האם זו הדוגמה שאת מראה להם?
אם את חוששת שהידע שלך בהתנהלות כלכלית היא לא כמו שהיית רוצה שיהיה, תוכלי להתחיל עם הקובץ החינמי הזה למילוי תקציב משפחתי שכולל קובץ אקסל והסבר מפורט כיצד למלא אותו.
השורה התחתונה היא שאם את מצדיקה את הרגלי הכסף הבעייתיים שלך עם המעמד שלך כחד הורית, את למעשה משחקת את תפקיד הקורבן, משחק שיש לך עליו למעשה שליטה רבה מאוד.
עצות מעולות! נהנתי לקרוא
תודה רבה 🙂
עיצות טובות ומועילות ולא רק לחד הוריים. אורח החיים הקפיטליסטי נוטה לגרום לנו לחשוב על מילוי צרכים באמצעות רכישות וכסף- אבל מה שבאמת צריך זה אהבה, חום והקשבה
לגמרי איבדנו את העיקר – אנחנו והקשר שלנו עם הילדים שלנו
תודה רבה
תודה רבה , מסר חשוב מאוד ובהחלט לא רק לאמהות חד הוריות.
באהבה רבה!
יופי של עצות ופרספקטיבה.
הבלוג שלך חשוב, וברשותך אני שולחת לינקים לכמה חברות שאני מרגישה שיהיה רלוונטי במיוחד עבורן <3
באושר רב! אשמח ממש לשיתוף לכמה שיותר אמהות שמגדלות ילדים לבד (ולא רק).
הסלוגן שלי הוא: למה לבד אם אפשר ביחד.
דרך אגב, יש לנו קבוצת פייסבוק פרטית שצוברת תאוצה והן מוזמנות להצטרף אליה באהבה רבה.
אני משדרת לקבוצה ראיונות יועצות מקצועיות מכל תחומי החיים מתוך אמונה שידע זה כוח
ואם יש לנו את הכוח, נוכל לייצר עבור עצמינו ועבור ילדינו עתיד טוב יותר!
הנה הלינק לקבוצה: https://www.facebook.com/groups/mamanetosinglemoms
פוסט מאוד חשוב! אני מאוד מסכימה עם מה שכתבת. בדיוק לאחרונה התחלתי לחנך את ילדיי שיותר מדי חפצים גורמים דווקא להרגשה של מחסור ולא של שפע משום שאז אתה לא באמת יודע מה יש ברשותך 🙂
לגמרי – השנה לקחתי החלטה עם עצמי שאני מוציאה מהבית הרבה יותר ממה שאני מכניסה!
תודה יקירה.
כן, הרגשתי את זה חזק כשהקטן חגג לאחרונה יום הולדת והוא לא ידע בכלל להגיד מה הוא רוצה. מצד אחד זה טוב כי באמת לא חסר לו כלום אבל איפה החלומות, ההתרגשות שלנו בלחכות להשיג משהו שחיכינו לו המון זמן.
מהזוית שלנו, האמהות החד הוריות, הגרושות עם ילדים או היחידניות, אבל לא רק לנו – יש כל כך הרבה ערך בלקנות פחות שלא נדבר על לחסוך בתקופה מאתגרת כל כך.
אוי, נגעת בנקודה כואבת. זה נכון, אנחנו מגדלים דור שאין לו הערכה או מושג מה זה להתאפק, להתאמץ.
תודה על המאמר, אני באמת מוציאה הרבה יותר מידי על שטויות לילדים במקום לחסוך ולייצר לעצמי חסכונות לעתיד :(.
אנחנו כחד הוריות שוכחות הרבה פעמים לדאוג לעצמינו!
אם אין אני לי מי לי?